Peluang Perniagaan Francais IT

 

Be-Your-Own-Boss-667x368

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inilah masanya untuk anda menjadi seorang Boss!
Ingin ketahui bagaimana hendak memulakan perniagaan?
Kami akan beri tunjuk ajar, dan segala yang anda perlu ketahui untuk memulakan perniagaan sendiri dan seterusnya berjaya

Kenapa pilih Octopus OA Sdn Bhd sebagai rakan perniagaan anda?

Octopus OA ditubuhkan pada tahun 1999. Bermula dari rumah perniagaan yang menjalankan perusahaan import dan eksport telah menjana jutaan ringgit sebagai pulangan tahunan. Dengan pengalaman bermula dari bawah, kami berasa berbesar hati untuk berkongsi pengetahuan bagaimana untuk memulakan perniagaan yang dapat memberi pulangan dan berpotensi tinggi mencapai kejayaan.

Kadar perkongsian yang unik

 • Kami mempunyai hubungan perniagaan yang kukuh dan istimewa dengan pegeluar. Ia membolehkan kami memperolehi kuasa utama sebagai pengeluar dalam pasaran.
 • Kami terkenal dengan kebolehan memenuhi kehendak pelanggan menerusi rangkaian pasaran terkini dari pelbagai model printer. Ia disertai dengan perkhidmatan selepas jualan yang komprehensif. Produk kami mempunyai jaminan sehingga 1 tahun.
 • Kami mempunyai kebolehan dalam membekal komponen printer yang sudah dihentikan pengeluaran dari kilang, yang sukar didapati, yang tidak dapat di pesan dari mana-mana pasaran mahupun bahagian printer yang tidak mempunyai nombor komponen.
 • Kami agresif dan fokus dalam pemasaran dan juga usaha mempromosi. Dengan rangkaian lebih 1000 pengeluar seluruh negara dan ia sentiasa berkembang.

Siapa yang menjalankan operasi Octopus OA Sdn Bhd ? Mengapa ianya penting?

Dick Wong adalah pengasas dan Pengarah Urusan Octopus OA Sdn Bhd. Beliau juga merupakan pengasas kepada beberapa syarikat yang aktif seperti berikut:

 • Octopus OA Supplies
 • Octopus Recycling (KL) Sdn Bhd
 • Octopus Recycling (JB) Sdn Bhd dan
 • Alif Marketing

Pernah menjawat jawatan sebagai Pengurus Jualan di Ricoh Malaysia, Beliau dilatih dengan kebolehan berfikir dan melakukan strategi korporat. Mempunyai kemahiran secara praktikal yang tinggi dan meluas selama 15 tahun sebagai dan usahawan yang bermula dengan modal yang sangat kecil dan juga dalam bidang pemasaran, operasi perniagaan yang berkaitan dengan IT/ Office Automation (OA) Industry

Berbekalkan kebolehan pengalaman korporat dan keusahawanan, Dick Wong berpontensi dan berupaya menyampaikan pakej program franchise ini. Beliau adalah Jurulatih terlatih dari certified business coach / certified trainer ( HRDF approved ). Maklumat peribadi beliau boleh didapati di www.catchacoach.com

Beliau telah membina perniagaan beliau sendiri dari bawah, dan dengan besar hati beliau mahu berkongsi pengetahuan, pengalaman dan lebih lagi beliau mahu berkongsi mencapai impian terutamanya kejayaan dalam memperolehi pendapatan dan kebebasan hidup.

Apakah jenis perniagaan dan / industry yang kami jalankan?

Kami menjalankan perniagaan yang diklasifikasikan sebagai OA (office automation), Pembekal peralatan pejabat, Kelengkapan pejabat, dan yang berkaitan dengan alat-alat tulis.

Technicians, board repair

 

 

 

 

 

Apakah jenis produk dan perkhidmatan yang dijalankan?

 1. Jualan dan pembekal produk.
 • Printer- refurbished laser printers, dotmatrix, plotters, line printers, barcode printers, inkjet printers
 • Fokus utama kami adalah untuk membekal spare part printer, komputer dan barang keperluan pejabat termasuk Adf assemblies, main boards, fuser assembly, formatters, dc controllers, display panels, scanner assemblies, systems boards, power supplies, trays and covers, alat ganti lampu LCD , Ups, pick up rollers, pick up assemblies, printhead, separation pads.
 • Produk guna semula seperti cartridges – toner, inkjet and ribbons; transfer kits dan drums
 1. Trading:
  Membeli/ menjual catridge kosong dan yang sudah tamat tarikh luput untuk kitar semula.
 1. Baik pulih dan servis :
  Secara amnya kami menjalankan perkhidmatan membaiki printer dan barang-barang kegunaan ofis seperti jenis  yang telah disenaraikan diatas)

Jenama Produk Terkenal:
Brother, Canon, Compuprint, Eltron, Epson, Dataproduct, Fujitsu, HP, IBM, Kodak, Lexmark, Nixdorf Wincor, Olivetti, Oki, Panasonic, Printronix, Samsung, Seikosha, Tally Genicom, TSC, Xerox, Zebra

Senarai perkara penting yang perlu diketahui

 1. Kenapa pilih perniagaan ini?
 • Mudah untuk dimulakan – Kami ajar anda semuanya!
 • Pelaburan rendah, pulangan yang tinggi – tiada risiko
 • Perniagaan boleh dimulakan dan diurus dari rumah – Jimat kos operasi
 • Margin keuntungan 50% – 300%
 • Pasaran besar – pelanggan di merata dunia.
 • Pendapatan berterusan dan berulang – pelanggan yang sama akan mengulang membeli.
 1. Berapakah yuran franchise yang dikenakan?
  Bayaran hanya sekali diperlukan sebanyak RM15,000. Skim ansuran mudah boleh di sediakan
 1. Adakah terdapat bayaran royalty ?
  Tiada bayaran sepertinya terlibat

Money tree

 1. Pendapatan bulanan yang anda boleh dapatkan?
  Pendapatan bulanan boleh mencecah RM 5k – 10k atau lebih
 1. Berapakah modal yang diperlukan untuk memulakan perniagaan seperti ini?
  Modal serendah RM1,000 sahaja. Untuk menguruskan perniagaan anda boleh menggunakan telefon pintar sebagai alat anda bekerja dan menjalankan promosi dan market.
 1. Apa yang saya akan dapat daripada pelaburan RM15,000 ?
  Anda akan menerima latihan penuh 5 hari. Ia termasuk pakej latihan teknikal dan tentang cara untuk memulakan perniagaan seperti berikut:
 • Menyediakan khidmat latihan dan nasihat bagaimana untuk memiliki dan menguruskan perniagaan berkonsepkan keuntungan.
 • Menyediakan latihan tentang pemasaran produk dan promosi secara berkesan
 • Menyediakan latihan teknikal tentang cara untuk membaik pulih printer.
 • Menyediakan latihan secara teknikal tentang cara pembelian, jualan, dan barang guna semula sebagai perniagaan yang memberi keuntungan.
 • Kami menyediakan keperluan dokumentasi dalam perniagaan seperti format dokumen termasuk invoice, nota serahan, laporan teknikal, laporan ujian, laporan kerja, risalah untuk promosi, senarai harga, format promosi menerusi email dan sebagainya.
 • Menerima bantuan talian selama 6 bulan
 1. Adakah sebarang sekatan kepada perniagaan yang berkaitan dengan perhubungan franchisor-franchisee?                                                                                                                                                                                                           Tiada kekangan mahupun unsur penipuan. Anda adalah ketua syarikat anda sendiri. Kami percaya dengan usaha dan niat yang murni anda akan berjaya.
 1. Bagaimana boleh saya berjaya?
  Semua orang berhak peluang untuk menceburi bidang perniagaan. Yang sukar dan mencabarkan adalah mendapatkan pengetahuan daripada seseorang yang telah berjaya melakukan dengan rekod yang telah terbukti. Sekarang , inilah peluang anda !                                                                                                     Kami membantu anda untuk menjadi usahawan yang berjaya satu hari nanti, yang penting anda mesti minat dan berusaha bersungguh sungguh pasti anda akan berjaya !
 2. Apa yang perlu anda lakukan sekarang ?
  Buatlah satu keputusan yang mudah tetapi penting hari ini – hubungi saya untuk perbincangan selanjutnya untuk mengetahui semua yang anda mahu mengenai tawaran ini hebat !

 
Dick Wong
Hp: 012 3030 436
Managing Director
Octopus OA Sdn Bhd
44, Jln 10/152, Tmn Perindustrian Bukit OUG,
Bt.6 Puchong, 58200 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: +603 7785 4418 / 3408 / 8418 Fax: 03 7785 4408
GPS Coordinates: N03.04.085’ E101.39.698’
Website: www.printerhub.com.my
Skype: dickwong65

 

 “In every success story, you will find someone who has made a courageous decision.” – Peter F. Drucker
Dalam setiap cerita kejayaan, anda akan bertemu dengan seseorang yang berani dalam membuat keputusan.